Este rentabil sa cumparam masini diesel?
Share Button

Traind in aceasta perioada in care masina personala este o necesitate, cu siguranta foarte multe persoane isi doresc sa faca alegerea cea mai buna atunci cand au nevoie de o masina.

Pentru fiecare persoana, masina potrivita este diferita. Pentru cei pasionati de lux si eleganta, cu siguranta masina ideala va fi o limuzina. Pentru cei pasionati de masinile de curse, cu siguranta o masina sport, tunata va fi masina ideala.

Pentru cei care locuiesc in zone cu drumuri foarte proaste, SUV-urile reprezinta cea mai buna solutie, la fel cum pentru cei care au nevoie de o masina care are un consum mic de carburant, o masina diesel este cea mai buna solutie.

Chiar daca masinile pe benzina sunt mai ieftine decat masinile diesel, si chiar daca mai nou se cauta masinile electrice, in Romania cel putin, majoritatea celor care au nevoie de o masina, isi indreapta atentia spre cele cu motoare diesel, care vin cu o multime de avantaje, dar si cu cateva dezavantaje importante. Iata cateva exemple!

Avantajele motoarelor diesel

Durabilitate si viata lunga.

Aceasta este probabil, cea mai importanta caracteristica si se datoreaza faptului ca procesul de ardere a unui motor diesel este de compresie a aerului, in timp ce benzina are nevoie de un amestec de aer si benzina pentru a genera explozia care are loc in interiorul pistoanelor.

Acest lucru duce in cele din urma la uzura mult mai putina a pieselor, si la rezistenta la un kilometraj mai mare in comparatie cu masinile pe benzina.

Economie

Un alt aspect important este ca acest tip de motor poate rula mai mult de doua ori mai departe decat un motor pe benzina, cu aceeasi cantitate de combustibil. Acest lucru se datoreaza faptului ca motorina are o densitate mai mare decat benzina si, prin urmare, economiseste consumul sau cu 30%.

Cuplu mai mare

Aceste motoare genereaza un cuplu mare, ca urmare a turatiilor mici pe care le genereaza, ceea ce duce la o crestere a eficientei lor, si la capacitatea de a incarca sau trage, care este mult mai mare in comparatie cu cea a unui motor pe benzina.

Costul motorinei

In Romania, dupa cum bine stim cu totii motorina este mai ieftina in comparatie cu benzina. Fireste, nu este o diferenta foarte mare de pret, 30- 40 de bani pentru un litru de carburant inseamna mult pentru unii soferi, mai ales cand isi fac plinul (60 – 70 de litri de motorina). Plus de asta, dupa cum spuneam anterior, cei care au masini diesel, cu aceiasi cantitate de carburant pot parcurcurge distante mult mai mari de drum.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante avantaje ale masinilor diesel. Fireste, acestea au si unele dezavantaje, pe care le veti putea descoperi in randurile care urmeaza.

Pretul masinii diesel este mai mare

Din punct de vedere istoric, pretul unui vehicul alimentat cu motorina este mult mai mare in comparatie cu cel al unui motor pe benzina. Acesta este un dezavantaj cand cumparati o masina diesel, dar este un avantaj cand vindeti o astfel de masina.

Intretinerea mai scumpa decat a masinilor pe benzina

Ingrijirea regulata pentru aceste tipuri de motoare ar trebui sa fie mult mai frecventa decat pentru orice alt tip de motor. In plus, costul pieselor de schimb este mai mare decat al celor pe care le au de platit cei care au masini pe benzina.

Imaginati-va doar ca aveti un autotuism de la Audi sau BMW, iar turbosuflanta acestuia se defecteaza. Cu siguranta, puteti apela la serviciile de reparatii turbo pentru a va fi reconditionata turbosuflanta, sau puteti cauta o turbosuflanta AutoNik compatibila, pentru inlocuirea piesei defecte.

Fireste, o astfel de defectiune va va costa destul de multi banuti. Cu cat masina este mai noua si mai scumpa, cu atat mai mare va fi si costul unei turbosuflante compatibile. De-asemenea, veti plati multi bani si pentru inlocuirea volantei de exemplu.

Asadar, masinile diesel au atat avantaje cat si dezavantaje, insa cu toate acestea, numarul avantajelor este mai mare decat cel al dezavantajelor, si se poate spune asadar ca este rentabila cumpararea unei masini diesel.

optimizare seo

Leave a Comment