Făina albă din grâu superioară pentru cozonaci de la Boromir – Coacere fără probleme
Share Button

Probabil că, cel puțin o dată, ai fost copleșit de alegerea făinii pentru cozonaci. Chiar și brutarii experimentați se confruntă uneori cu dezamăgirea de a nu le ieși cozonacii și nu știu întotdeauna motivul insuccesului.

Adevărul este că există anumite tipuri de făină pentru anumite tipuri de coacere.Făina albă din grâu superioară pentru cozonaci 1kg, Boromir este una dintre cele mai potrivite ingrediente de bază pentru coacerea cozonacilor.

Care este diferența dintre făina pentru cozonaci și făina obișnuită? 

Vestea bună este că principalele diferențe dintre majoritatea tipurilor de făină sunt foarte simple. Vestea proastă este că aceste diferențe pot fi foarte complexe în practică și dificil de gestionat. În timp ce făina de patiserie este măcinată foarte fin, făina pentru cozonaci are o textură și mai fină și mai aerisită. 

Făina albă din grâu superioară pentru cozonaci are, de asemenea, mai puține proteine ​​decât făina de patiserie, ceea ce afectează elasticitatea și structura produselor de patiserie. Așadar, dacă te-ai întrebat vreodată de ce trebuie să ai făină pentru  a coace cozonacul preferat al bunicii, dar cu o făină complet diferită, tocmai ai imediat.

Un lucru pe care ar trebui să  nu-l eviți, este să te gândești la făina și produsele de patiserie și făina albă din grâu superioară pentru cozonaci, ca la creații complet diferite. Acest lucru se datorează faptului că aceste două tipuri de făină sunt foarte specializate, dar în cele din urmă foarte asemănătoare și poți înlocui una cu cealaltă în mai multe rețete, dar nu și în cozonaci.

De fapt, făina de patiserie și făina albă din grâu superioară pentru cozonaci sunt două tipuri de făină foarte asemănătoare. Ambele sunt făină măcinată foarte fin, au un conținut de proteine ​​foarte scăzut (gluten) și într-o oarecare măsură rezistă la formarea lanțurilor lungi de gluten, ceea ce face dificilă utilizarea ambelor tipuri de făină pentru lucruri precum paste sau pâine crocantă.

Făina albă din grâu superioară pentru cozonaci 1kg, Boromir concepută pentru cozonaci

Atât făina de patiserie, cât și făina albă din grâu superioară pentru cozonaci sunt concepute pentru a te ajuta să coci tipuri foarte ușoare de pâine. Texturile acestor pâini, prăjituri și produse de patiserie, în cele mai multe cazuri, sunt extrem de diferite.

Aceste diferențe sunt atât în ​​ceea ce privește prepararea și coacerea, cât și în ceea ce privește tipul de făină utilizat. De fapt, preparatul are un impact mai mare asupra diferențelor în structura făinii.

Există două diferențe principale între făina de patiserie și făina albă din grâu superioară pentru cozonaci: tipul de măcinare și conținutul de proteine.Făina albă din grâu superioară pentru cozonaci este măcinată foarte fin. Este semnificativ mai fină decât făina universală concepută pentru a face față unei largi varietăți de preparate.

Cu făina universală poți face prăjituri și este probabil să aibă o textură mai grea decât cu făina albă din grâu superioară pentru cozonaci. Făina albă din grâu superioară pentru cozonaci este relativ flexibilă, dar va arăta întotdeauna mai moale și mai aerisită decât făina mai grosieră.

Leave a Comment