Grecia in cifre

  • 0 Comments
Share Button

Grecia este recunoscuta in toata lumea pentru potentialul ei turistic extraordinar. De aceea, numerosi turisti aleg sa ii calce pragul si sa se bucure de o vacanta incantatoare pe meleagurile elene.

Ceea ce face Grecia atat de speciala este caracterul ei insular. Litoralurile elene se imbina perfect cu aspectele stancoase ale muntilor si cu apa marii de nuante turcoaz. Dar totusi, multi dintre turisti, atunci cand sunt in cautare de oferte in Halkidiki, Rhodos sau Thassos nu cunosc toate aspectele geografice despre tara pe care si-o doresc sa o viziteze.

Daca analizam Grecia in cifre trebuie sa retinem un aspect esential: aceasta tara cuprinde peste 6000 de insule si insulite raspandite atat in Marea Egee, cat si in Marea Ionica. Totusi, doar 227 dintre acestea sunt locuite, 53 bucurandu-se de un numar de peste 1000 de locuitori.

Pentru a putea fi identificate mai usor, aceste insule au fost impartite in sase categorii principale in functie de zona geografica: insulele Sporade, Dodecaneze, Ionice, Saronice, Cicladele si cele din nordul Marii Egee, fiecare din acestea avand caracteristici specifice.

Chiar daca aproape intreg arhipelagul Sporades este nelocuit, totusi, exista aproximativ 24 de insule cu livezi de pomi fructiferi si culturi de vita de vie ingrijite cu atentie de localnici. Insulele Dodecaneze sunt cele care poarta foarte multa istorie.

Daca veti vizita aceste insule veti descoperi numeroase dovezi ale arhitecturii medievale si bizantine. Rhodos este cea mai mare insula din aceasta categorie, urmata ca importanta de Kalymnos si Symi. Cele ioniene, situate in partea de vest, se caracterizeaza prin relief stancos, plantatii de maslini si renumitele plaje cu nisipuri albe si matasoase.

Insulele Saronice, situate in apropierea capitalei Atena si a portului Pireu sunt cele care atrag foarte multi turisti datorita restaurantelor si a plajelor bine intretinute. Cicladele se situeaza in partea central sudica a Marii Egee si ofera turistilor peisaje fabuloase.

Printre cele mai renumite dintre acestea se numara insula Santorini. Din punct de vedere geografic, insulele din nord-estul Marii Egee sunt mai aproape de Turcia decat de Grecia, insa datorita muntilor dau nastere unor peisaje minunate.

Leave a Comment