Share Button

Greseala majora de optimizare SEO - Continutul duplicatAlgoritmii Google au decretat si instituit noi reguli in ceea ce priveste realizarea sau dezvoltarea unui site. Peste tot auzim despre necesitatea modificarii continutului in pagina si tot mai multe firme de pe piata de profil promit realizarea unor targeturi de PR, care insa nu sunt chiar atat de usor de atins.

Punctul de concurenta il reprezinta conceptul de optimizare SEO articole, o optimizare pe care insa multi o inteleg ca adaugand intr-un text un numar nelimitat si usor repetitiv de cuvinte cheie, crezand ca in acest fel motoarele de cautare vor reactiona, si ii vor plasa in primele pozitii ale rezultatelor. O alta tehnica de incercare de pacalire a crawler-elor este plasarea unui continut “imprumutat” de pe alte site-uri. Din pacate continutul duplicat de acest fel nu este apreciat, ci este motiv clar de penalizare venita din partea Google.

Folosirea textului duplicat nu este cea mai mare problema pentru care Google ar putea reactiona cu o penalizare la adresa site-ului nostru, insa e o situatie pe care este indicat sa o evitam, dat fiind faptul ca acest aspect se incadreaza in tehnicile de tip Black Hat, total neacceptate in mediul online.

E drept, sunt situatii in care efectiv este imperios necesara folosirea unui text similar, insa solutiile ne sunt la indemana astfel incat sa reusim sa facem o optimizare SEO articole cat mai bine vazuta de catre motorul de cautare. Ca sa intelegem cel mai bine explicatiile ce vor urma, haideti sa facem un exercitiu de imaginatie, in care noi am avea de ales dintre o serie de produse identice, pe cel mai bun. Nefiind diferentiate prin nimic, nu le vom achizitiona pe toate, nu-i asa? Unul este mai mult decat suficient. Acelasi este si principiul Google. O pagina cu continut unic, in detrimentul a zeci de pagini identice care concureaza intre ele pentru indexare, va avea intotdeauna prioritate.

O situatie frecventa, mai ales in cazul magazinelor online, este cea a produselor prezentate, care au caracteristici similare sau care fac parte din aceeasi categorie, dar care au pagini diferite din punct de vedere al URL- ului. Sa presupunem ca produsul nostru este o rasina epoxidica de acoperire cu aceeasi text de prezentare, dar care este disponibila insa sub mai multe forme si culori. Logic, suntem tentati sa cream pentru fiecare produs in parte cate o pagina, in care titlul va purta numele produsului si, sa folosim in cadrul continutului, ca si keywords, acelasi nume.

O singura pagina in aceasta forma nu poate face rau nimanui, insa ce ne facem daca avem 20 de produse identice pe care este absolut necesar sa le prezentam? In aceast caz, vom cauta sa delimitam produsele dupa caracteristicile care le diferentiaza, incercand sa integram in text exact acele lucruri definitorii din punct de vedere informational pentru client, avand grija in acelasi timp la caracterul repetitiv al cuvintelor. Vom avea asadar o pagina numita rasina epoxidica x, rasina epoxidica y, cautand ca in partea de text sa trasam punctual diferentele dintre ele: culoare conform paletarului RAL, densitatea materialului, consumul, avantajele sau domeniul de utilizare.

Continutul duplicat se refera in aceeasi masura si la fisierele de tip poza care insotesc produsul. Daca o singura poza caracterizeaza generic aceleasi 20 de produse, doar optimizarea ei textuala din punct de vedere al motorului de cautare nu este suficienta. Solutii sunt insa si in acest caz. Astfel, fie vom cauta si alte fotografii care ar putea fi corelate cu produsul, fie putem prelucra poza initiala, astfel incat aceasta sa isi modifice proprietatile si sa nu mai fie detectata ca si duplicat. Insa, daca acest lucru nu este posibil, putem intotdeauna sa apelam la web-design si sa atasam poza intr-un singur loc, ca prezentare a categoriei din care produsele similare fac parte. Toate fisierele incarcate pe o platforma online trebuie sa treaca prin aceste prelucrari, tocmai pentru ca ele sa nu fie considerate ca fiind duplicate generatoare de continut inutil in ochii Google.

O posibilitate de a combate aparitia accidentala a continutului duplicat, datorat poate lipsei de informatie (atasarea unor versiuni printabile a paginilor, atribuiri defectuoase de ID-uri pentru fiecare vizitator), sau a postarii intentionate (copiere sau furt), este un simplu redirect automat 301 catre pagina originala. Totusi, este foarte important ca ideile sa va apartina, continutul mutat de pe alte pagini de internet (furat), nefiind niciodata bine vazut de catre motoarele de cautare.

Acesta este usor depistabil si nu va duce altundeva decat la depunctari si la pierderea increderii Google in site-ul nostru. Se mizeaza foarte mult pe continutul de calitate, transpus intr-o forma cat mai inteligibila si accesibila. S-au dus vremurile in care puteam umple o pagina folosind repetitiv aceleasi cuvinte. Astazi, majoritatea utilizatorilor cauta ideile punctuale, succinte, care sa le raspunda aproape instantaneu la probleme si, de asemenea, sa ofere si solutii.

Nu suntem insa dotati cu totii cu abilitati de scriere, cu viziune sau inspiratie. De aceea, specialistii in domeniu vin in ajutorul nostru cu idei proaspete si inovatoare.

Firmele care se ocupa tocmai de conceptul de scriere de articole de continut si de optimizarea SEO Cluj a site-urilor, pot imbunatati vizibil performantele acestuia din urma. Danbradu.ro este un brand care pune la dispozitie aceste servicii. Articolele sunt unice si calitative, iar informatia este corecta si inteligibila. Documentati-va temeinic inainte de a demara lucrarile de optimizare a unui site, puneti intrebari si participati la seminarii.

Brandul Danbradu.ro ofera toate aceste posibilitati de informare astfel incat greselile de optimizare SEO sa nu mai fie niciodata o problema. Vizitati-ne pe www.danbradu.ro.


Alte stiri actuale :

1. 3 Video SEO Tips You Can Use Right Now
2. Duplicate Content is a Target of the Panda ~ Penguin Google Algorithms
3. Exclusive: GinzaMetrics SEO Platform Gets New Features, Content Marketing Refresh
4. Now Updated: The Periodic Table Of SEO Success Factors
5. Have Google’s Panda and Penguin Replaced SEO With Social, PR and Content, or a New Type of Savvy Marketing?

optimizare seo

Leave a Comment