Handbook of Traditional Chinese Medicine (in 3 Volumes) by Chun-Sun Yuan
optimizare seo
Share Button

Medicina tradițională chineză (TCM) se bazează pe 2000 de ani de experiență și este acum utilizată pe scară largă în întreaga lume. Unul dintre pilonii principali ai acestui medicament, este farmacologia foarte plină de viață, care este predată și aplicată cu mult dincolo de granițele Chinei. 

Ceea ce este atrăgător este că tratează oamenii ca un întreg și cunoaște nu numai vindecarea, ci și abordările preventive și sănătoase. Handbook of Traditional Chinese Medicine (in 3 Volumes) by Chun-Sun Yuan oferă o imagine de ansamblu profundă a medicamentelor disponibile, extracția și pretratarea lor adecvată (Pao Zhi), caracteristicile lor de calitate și utilizarea lor corectă. 

Cu imaginile sale de înaltă calitate, face apel atât la farmaciști, cât și la terapeuți și este de înțeles chiar și pentru utilizatorii mai puțin avansați.

Abordare holistică

Abordarea holistică a medicinei tradiționale chineze s-a dovedit de mult timp eficientă, în special pentru bolile cronice și afecțiunile funcționale. Cu toate acestea, pentru pacienții occidentali, viziunea medicală a TCM asupra corpului și a proceselor bolii este adesea dificil de înțeles. 

Pe lângă abordarea holistică, care include descoperiri științifice, acest manual cuprinzător oferă o adaptare consecventă la viața de zi cu zi din Europa Centrală. Bolile și reclamațiile sunt aranjate de la A la Z, iar exercițiile de autotratament sunt explicate în detaliu.

Corpul este mai mult decât suma părților sale. Acesta este modul în care s-ar putea rezuma principiul director al medicinei tradiționale chineze (TCM). Aici se consideră subiecții și corpurile lor holistice ca sisteme complexe conectate la mediu.

Metodele tradiționale de vindecare se bazează pe presupunerea filosofico-medicală că energia vieții (Qi) curge prin corp pe meridiane și are o puternică influență asupra bunăstării. Tulburările din fluxul de energie pot duce la afecțiuni fizice și psihologice și pot promova boala.

Pentru a contracara bolile și afecțiunile, TCM se bazează pe practici de vindecare care stimulează și stabilizează pozitiv fluxul de energie din organism. Multe simptome pot fi vindecate, ameliorate sau chiar evitate prin aceste metode alternative, pentru întregul corp și naturale.

Anamneza și diagnosticul afecțiunilor sunt, prin urmare, efectuate în practică folosind atât metode TCM, cât și proceduri medicale convenționale. Dar, de asemenea, examinează în detaliu condițiile fizice și psihologice de viață care afectează corpul și sănătatea acestuia.

Forme de terapie în TCM

Formele de terapie își propun să stopeze factorii care au consecințe negative asupra sănătății într-un mod holistic. Pentru a face acest lucru, se folosesc diferite forme de terapie care sunt adaptate pacienților și situațiilor lor:

Formarea vastă de specialitate în medicina tradițională chineză TCM (accent pe acupunctură) îți oferă științele necesare pentru a efectua un tratament bine întemeiat pe pacient conform criteriilor TCM. 

Pregătirea de bază îți oferă cunoștințele de care ai nevoie pentru a aplica cu succes această disciplină supremă în practica ta. Accentul din acest curs de bază se pune pe acupunctură. Dacă nu ai încă un atestat, este recomandabil să combini Handbook of Traditional Chinese Medicine (in 3 Volumes) by Chun-Sun Yuan cu practica alternativă.

Leave a Comment