Implanturile dentare și de ce înlocuirea dinților este crucială

  • 0 Comments
Share Button

Înainte de a analiza importanța înlocuirii dinților, să abordăm mai întâi cea mai frecventă întrebare: ce este, de fapt, un implant dentar? Un implant dentar este un șurub mic, dar extrem de puternic, din aliaj de titan, care este utilizat pentru a înlocui chirurgical dinții naturali deteriorați sau lipsă. Acesta este introdus în osul maxilarului, astfel încât șurubul să poată conecta ferm dinții artificiali sau orice altă proteză dentară la maxilar.

Pe lângă utilizarea sa pentru înlocuirea dinților deteriorați/lipsă, implantul poate fi folosit și pentru a oferi suport protezelor dentare libere și amovibile. Acum că știți ce este exact un implant dentar, haideţi să aruncăm o privire la motivele pentru care este importantă, în primul rând, înlocuirea dinților pierduți sau grav deteriorați.

Aspect

Oricât de ciudat ar părea pentru cineva care are toți dinții, chiar și un singur dinte lipsă ne poate aduce mult stres emoțional. În diferite grade, toți suntem oarecum îngrijorați de aspectul nostru și ne afectează încrederea în sine.

Să-ți pierzi zâmbetul perfect din cauza unui dinte sau doi lipsă poate provoca depresie și pierderea încrederii, ceea ce ne poate afecta mai departe munca și viața personală. S-a descoperit că implanturile dentare sunt adesea eficiente în creșterea moralului și a încrederii generale a pacientului. Deoarece nu există nicio diferență vizibilă din exterior între un dinte înlocuit și unul natural, implantul influenţează aspectul fizic în mod pozitiv.

Sănătatea orală

De îndată ce un dinte este pierdut, echilibrul în întreaga structură dentară este perturbat. Spațiul creat permite ca dinții rămași (în special cei mai apropiați de decalaj) să se încline și să se miște, ca urmare chiar și a celei mai normale mestecări.

Acest lucru ar putea duce la alte probleme orale, mai ales dacă structura distorsionată a dinților interferează cu abilitățile de mestecat ale pacientului. Nu este neobișnuit ca cineva să piardă mai mulți dinți de-a lungul anilor ca urmare a acestui fapt și, de cele mai multe ori, pierderea are loc pe același rând.

Confortul

Dacă aveți toți dinții intacți, atunci probabil că nu aveți idee cum se simte când o bucată de hrană deosebit de tare se află între rădăcina expusă a molarului lipsă și una existentă.

Să spunem doar că nu este o experiență foarte confortabilă și, odată ce asta se întâmplă aproape la fiecare masă, adeseori vedem oameni renunțând la carne și alte surse de hrană preferate anterior pentru a scăpa de durerea și disconfortul continuu. Într-un fel, pierderea capacității de a mesteca corect alimentele ne poate împiedica să ne bucurăm de o parte foarte mare din viața noastră.

Aşadar, protezele dentare cu implantul dentar adecvat pentru a-l susține pot schimba dramatic viața cuiva căruia îi lipsesc o parte din dinți. Vestea bună este că implanturile dentare au o rată de succes de peste 95%. Cu toate acestea, este important ca procedura să fie efectuată la o clinica de încredere. Depinde foarte mult de priceperea stomatologilor implicați și este o procedură chirurgicală complexă; deci, cel mai bine este să nu vă asumaţi niciun risc. La DentPlus – Cabinet Stomatologic Militari veţi găsi o echipă de medici stomatologi si asistente cu experienţă, care lucrează împreună pentru a vă asigura cel mai bun tratament de care aveţi nevoie, la momentul potrivit.

Leave a Comment