Intrebari importante pentru momentul in care cumperi un carucior de bebelusi
Share Button

Alegerea caruciorului, sau a balansoarului care va va insoti copilul in primii sai ani de viata poate fi o bataie de cap. Totul este facut pentru a asigura confortul bebelusului si pentru a face viata mai usoara pentru parinti.

Cu toate acestea, este important sa puneti intrebarile potrivite pentru a gasi modelul de carucior potrivit pentru nevoile voastre dar noi recomandam carucior Cybex Platinum Mios 2.0 Sport Deep Black si Rose Golde insa trebuie sa luati in considerare si criteriile de selectie.

Este capacul impermeabil, detasabil, lavabil?

Optati pentru un scaun reversibil: in primele luni, bebelusul este asezat cu fata la voi; pe masura ce creste, il pozitionati cu fata la drum.Este caruciorul in conformitate cu standardul european EN 1888 privind cerintele de siguranta publicat in 2003, modificat in 2005 si in aprilie 2012. Acest standard se refera, printre altele, la

 • stabilitate,
 • dispozitivul de blocare a sistemului de pliere,
 • dispozitivul de frana de parcare,
 • rezistenta la solicitari mecanice sau fizice,
 • absenta elementelor susceptibile de a provoca un risc de vatamare,
 • prezenta unui ham sau a unei centuri de siguranta conforme,
 • rezistenta la inflamabilitate a tesaturilor.

Diferitele modele de carucioare

 • Caruciorul combinat

Acesta este un carucior care evolueaza, deoarece se adapteaza la cresterea copilului de la nastere pana la 4 ani. Este cunoscut si sub denumirea de 3 in 1. Acesta este format dintr-un cadru pe care se monteaza o nacela, o scoica/un scaun de masina si un hamac. Patutul poate fi utilizat pana la varsta de 4-6 luni si permite transportul bebelusului in pozitie culcata, oferind un confort optim. Unele patuturi de transport pot fi folosite ca pat pentru masina.

 • Scaunul de tip cochilie/autoscaun, adesea numit cosi sau “maxi-cosi” (maxi cosi este un nume de marca), care poate fi utilizat de la varsta de 4 pana la 5 luni, permite o pozitie semi-scaunata. Poate fi folosit in mai multe scopuri: in carucior, in masina, acasa ca sezlong.
 • Hamacul poate fi folosit incepand cu varsta de 6 luni, cand bebelusul a dobandit pozitia sezand. Este apoi un carucior clasic. De asemenea, poate fi utilizat in pozitie culcata sau semi culcata. Initial, este preferabil ca hamacul sa fie asezat cu fata spre persoana care impinge pentru a permite copilului sa aiba contact vizual cu el.
 • Carapacea/scaun de masina

Este multifunctional:

– Functia de scaun gonflabil: cochilia permite copilului sa se aseze. Asezat pe podea, acesta actioneaza ca un balansoar. Este usor de luat cu dumneavoastra

– Functia de purtator de copii: datorita cercului si greutatii sale (aproximativ 4 kg), cochilia poate fi transportata cu usurinta de mana. Prin urmare, este de preferat sa folositi un cerc cu un maner care sa va permita sa-l tineti in diferite pozitii.

– Functia de carucior: exista sisteme de fixare pentru a ancora carcasa la cadrul caruciorului dumneavoastra. Asigurati-va intotdeauna ca este incuiat. Din motive de siguranta, mecanismul de deblocare poate fi actionat numai de un adult.

– Functia scaunului auto: Cele mai multe cochilii sunt scaune auto din grupa 0/0+. Acest lucru inseamna ca pot fi utilizate in masina cu copii de pana la 13 kg.

Leave a Comment