La ce ajuta castravetele amar?
Share Button

Castravetele amar (Momordica charantia) este o vita tropicala care apartine familiei tartacutei si este strans legat de dovlecei si castravetii, si are o multime de beneficii pentru sanatate.

In randurile care urmeaza vom discuta despre acesta, veti afla care sunt cei mai importanti nutrienti ai sai, si veti afla cele mai importante beneficii pe care Momordica charantia le are de oferit. Deci, cu siguranta aveti toate motivele pentru a citi acest articol pana la final.

Asadar, Momordica charantia este o sursa excelenta de mai multi nutrienti cheie, astfel ca o cana care contine 94 de grame de castravete amar contine urmatoarele:

  • Calorii: 20.
  • Carbohidrati: 4 grame.
  • Fibra: 2 grame.
  • Vitamina C: 93% din aportul zilnic de referinta (CDI).
  • Vitamina A: 44% din CDI.
  • Folat: 17% din CDI.
  • Potasiu: 8% din CDI.
  • Zinc: 5% din CDI.
  • Fier: 4% din CDI.

De-asemenea, foarte important de mentionat este faptul ca acest castravete amar este bogat in special in vitamina C, un micronutrient important implicat in prevenirea bolilor, formarea oaselor si vindecarea ranilor. Nu trebuie sa uitam faptul ca este o sursa buna de catechina, acid galic, epicatechina si acid clorogenic, compusi antioxidanti puternici care va pot ajuta sa va protejati celulele impotriva deteriorarii.

In plus, are un continut scazut de calorii, dar bogat in fibre, indeplineste aproximativ 8% din necesarul zilnic de fibre intr-o singura portie de o cana (94 de grame).

Beneficii pentru sanatate

Se crede despre castravetele amar ca este foarte eficient datorita faptului ca actioneaza ca un antioxidant, si ca are unele proprietati antiinflamatorii, anti-cancer, anti-diabetice, antibacteriene, anti-obezitate si imunomodulatoare.

Unii cred ca, castravetele amar poate combate de asemenea cancerul, si poate promova pierderea in greutate. Nu au fost pana in prezent descoperite suficient de multe dovezi stiintifice care sa sustina toate aceste utilizari. Iata o privire la unele dintre cercetarile disponibile despre pepenele amar si posibilele sale beneficii.

Cercetarile preliminare sugereaza ca compusii care se gasesc in pepenele amar pot avea efecte similare cu cei ai insulinei, care este hormonul responsabil pentru a permite zaharului din sange sa patrunda in celulele dumneavoastra.

Deoarece aceasta activitate asemanatoare insulinei poate ajuta la protejarea impotriva rezistentei la insulina si la mentinerea cresterii zaharului din sange, se crede ca Momordica charantia poate ajuta la combaterea diabetului.

Desi cercetarile preliminare sugereaza ca Momordica charantia are efecte hipoglicemiante, in prezent exista o lipsa de studii clinice care sa sustina aceste descoperiri.

Poate ajuta la scaderea in greutate

Momordica charantia are un continut scazut de calorii, dar bogat in fibre. Studiile la om si animale au descoperit ca extractul de pepene amar poate ajuta, de asemenea, la scaderea grasimii din burta si a greutatii corporale.

Dozare si preparare

Nu exista suficiente dovezi pentru a determina o doza adecvata sau un interval de doze adecvat pentru castravetele amar. Doza adecvata pentru dvs. poate depinde de factori, inclusiv varsta, sexul si istoricul medical.

Expertii in sanatate ii sfatuiesc pe consumatori ca suplimentele etichetate ca naturale nu sunt intotdeauna sigure sau eficiente. Este important sa consultati furnizorul de servicii medicale pentru a determina o doza adecvata pentru dvs.

Daca alegeti sa utilizati acest supliment, cautati un produs cu un sigiliu de aprobare de la o organizatie terta parte care ofera teste de calitate, cum ar fi Farmacopeia SUA, ConsumerLab.com sau NSF International.

Efecte secundare posibile

Castravetele amar este probabil sigur pentru majoritatea oamenilor atunci cand este consumat pe cale orala timp de pana la trei luni. Cu toate acestea, poate declansa efecte secundare precum dureri de cap, ameteli, stomac deranjat, dureri abdominale si balonare.

Nu exista suficiente dovezi pentru a determina daca castravetele amar este sigur atunci cand este aplicat pe piele. De asemenea, nu exista suficiente dovezi pentru a sti daca este sigur pentru utilizarea pe termen lung.

Leave a Comment