Lucruri de stiut la primul contact cu un medic veterinar

optimizare seo
Share Button

Cel mai bun mod prin care te poti convinge de calitatile unui medic veterinar este acelasi prin care testezi un club ori un centru de recreere, adica platind pentru o vizita. Cu siguranta, ati vazut reclama cabinetului in cartier, insa nu este recomandat sa dati buzna pe usa acestuia, daca nu este o urgenta.

Sunati inainte, faceti o programare, dar puteti spune personalului de acolo ca ati dori sa treceti mai intai pe la cabinet, pentru a face prezentarile. Aceasta in conditiile in care anunturile din „Pagini aurii” nu ne ofera prea multe informatii despre un cabinet, cu exceptia unui numar de telefon si a adresei.

Pentru inceput, nu ar fi rau sa intrebati printre prietenii dumneavoastra iubitori de animale, daca au vreo recomandare. In cazul in care nu aveti iubitori de animale printre apropiati si v-ati mutat de curand intr-o anumita zona a orasului, puteti incerca la cateva organizatii de ocrotire a animalelor, printre detinatorii de canise ori printre crescatori de pisici.

Ca regula de baza, trebuie sa stiti ca veterinarii nu isi pun cabinetele chiar apropiate unul de altul, pastrand o distanta apreciabila intre acestea. In cazul in care va faceti griji cu privire la pret, va puteti informa despre acestea fie de pe pagina de internet, fie vorbind direct cu personalul ori medicul cabinetului.

Mai apoi, incercati sa sunati la cabinet in cursul saptamanii, pe cat posibil in timpul programuui de lucru afisat. In cazul in care medicul principal este intr-o opertaie si doriti sa stati de vorba cu el, puteti face o reprogramare sau sa transmiteti personalului ca doriti sa stati de vorba personal cu el, atunci cand este disponibil.

Ca profesie, medicii veterinari sunt persoane carora le place ceea ce fac, iubesc animalele si sunt mai mult decat binevoitoare si deschise la dialog. Dincolo de aptitudinile medicale si de pregatirea profesionala insa, exista si persoane care nu au fost inzestrate si cu darul comunicarii si al relatiilor interumane.

Nu trebuie sa supraestimam insa acest fapt, caci, in fond, ceea ce va intereseaza este ca medicul la care apelati sa fie un bun profesionist. Sunt insa momente in care o comunicare defectuoasa sau folosirea unui ton nepotrivit intr-un dialog sa creeze o oarecare retinere in randul celor care apeleaza la un cabinet veterinar.

Un practician veterinar tipic va sta la distanta mica de tine, iti va vorbi privindu-te in ochi si ti se va adresa cat mai putin protocolar, chemand totodata animalul pe nume.

De asemenea, medicul veterinar ar trebui sa fie o fire mai optimista, sa fie mai presus de problemele ridicate la cabinet, chiar daca acestea privesc boli sau afectiuni grave, precum un atac cerebral. Acesta va trebui sa dea dovada de calm in orice situatie si sa nu arate ca este prea aglomerat sau prea grabit la examinarea animalului de companie.

E drept, aceste abilitati pot fi dobandite abia dupa ani buni de practica si experienta in domeniu, insa o baza a acestora poate fi observata la orice veterinar bun, care isi iubeste cu adevarat meseria.

Leave a Comment