Lucruri generale despre presoterapie
Share Button

Foarte multa lume a auzit cel mai probabil despre procedeul denumit presoterapie, insa doar un procent mic dinte aceste persoane au idee exact despre ce este vorba. Pentru ca toata lumea sa inteleaga mai bine ce este presoterapia, vom discuta in continuarea acestui articol despre acest procedeu.

Asadar, presoterapia este un tratament exclusiv destinat pentru detoxifierea organismului, care prin eficienta drenajului limfatic, are ca si principal rezultat eliminarea toxinelor naturale ale corpului. In timpul acestui tratament de detoxifiere, tesutul este revitalizat si oxigenat, ceea ce duce atat la subtierea cat si redefinirea picioarelor, abdomenului si bratelor iar pielea din zona tratata devine astfel mult mai ferma.

Masajul limfatic este extrem de important dat fiind faptul ca activeaza circulatia limfei de-a lungul vaselor limfatice. Aceste vase sunt cele care se ocupa atat de colectarea cat si eliminarea toxinelor din tesuturi. Aproximativ patru litri de fluid curg prin sistemul limfatic in fiecare zi, in conditii normale. Sistemul limfatic are un rol deosebit de important in sistemul imunitar al omului.

Masajul limfatic foloseste diferite principii anatomice si fiziologice despre sistemului circulator uman. Acesta este atat de important deoarece timuleaza activitatea vaselor limfatice, dar si pentru ca usureaza trecerea limfei in locurile afectate, plus ca accelereaza metabolismul in tesut.

Important de precizat despre presoterapie este faptul ca se realizeaza in saloane cosmetice si in centre de infrumusetare, iar de regula specialistii utilizeaza aparate care pot fi vazute pe UtilariSaloane.ro.

In ceea ce priveste zonele tratate cu aceasta procedura, discutam despre picioare, incepand de la degetele picioarelor si pana la muschii fesieri, discutam deasemenea despre zona abdominala, si despre zona bratelor.

Pentru ca toata lumea sa inteleaga cat de utila este presoterapia, in cele ce urmeaza vom discuta despre beneficiile acestui procedeu. Asadar, aceasta terapie este in primul rand benefica in procesul de vindecare la corpul uman, insa presoterapia este considerata ca fiind si o parte integrata a proceselor de recuperare si regenerare.

Metoda este una foarte eficienta pentru detoxifierea corpului, insa presoterapia este cea care atenueaza acea senzatie neplacuta de picioare grele.

Presoterapia grabeste curentul limfatic dar si eliminarea rapida a toxinelor din organism, este utila deasemenea si in ceea ce prinveste intarirea sistemului imunitar natural datorita ganglionilor limfatici.

Totodata presoterapia se mai ocupa de intensificarea curentului limfatic în organism, dar si de usurarea transportului de acizi grasi si colesterol.

Efectele presoterapiei nu se lasa asteptate, ceea ce este extrem de important, astfel ca se poate observa o scadere cu 2 centimetri in talie chiar la iesirea la toaleta pentru eliminarea toxinelor.

De precizat este faptul ca presoterapia nu este o procedura care a fost creata strict pentru a slabi, insa este o procedura care daca este combinata cu terapia prin vacuum de exemplu, cu tunelul cu impachetare sau chiar cu electrostimularea, ofera rezultate spectaculoase.

Presoterapia are insa si cateva contraindicatii, iar aici discutam despre: stari febrile, epilepsie, edem pulmonar acut, insuficienta renala sau hepatica, boli infectioase, tomori, etc. Cel mai bine insa ar fi ca persoanele care isi doresc sa urmeaze un asemenea procedeu sa ceara sfatul medicului.

Ei bine, in mare parte acestea ar fi cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunoastem cu totii despre presoterapie.

optimizare seo

Leave a Comment