Marker: Istorie, Evolutie si Tipuri

  • 0 Comments
Marker: Istorie, Evolutie si Tipuri
Share Button

In acest articol, va vom duce intr-o calatorie in care vom cunoaste istoria markerului. Vom cunoaste inventatorul sau, tipurile de markeri si evolutia lor in timp, trecand in revista putina istorie.

Inventatorul markerului

Acesta a fost in Statele Unite, atunci cand inventatorul marker Lee Newman, a inregistrat brevetul cu numele de marcare Pen. Astfel, in 1910 a fost creat primul marker cu varf de pasla. Din punct de vedere tehnic, acest marker a fost un tub umplut cu cerneala, care a fost canalizat in varful pasla.

«… markerul actual, cu designul pe care il stim, a fost inventat de Yukio Horie, in 1962, pentru Tokyo Stationery Company. Apoi, in anii 1970, au aparut markere cu varf fin, care au servit drept iluminatori.”

Ce este un marker?

Putem spune ca markerul este un instrument de scriere. Este, de asemenea, numit si carioca, iar una dintre caracteristicile sale speciale este rezervorul cu cerneala de culoare. Acest lucru este furnizat in varful sau pasla prin intermediul actiunii capilare. Rezervorul sau este de obicei fabricat dintr-un fel de material foarte absorbant, care este pastrat umezit cu cerneala.

O alta piesa esentiala este capacul, deoarece impiedica uscarea cernelii, care contine un anumit solvent pentru a preveni uscarea acestuia. In mod normal, solventul utilizat este alcoolul. La inceput, xilen sau toluen au fost incorporate ca solvent, dar au fost eliminate din cauza toxicitatii lor.

Diferite tipuri de markere

Gama diversa de markeri care exista pe piata, le putem clasifica in functie de utilizarea si caracteristicile cernelii lor. Cauti markere interesante? Iata aici seturi 10 rollere colorate Energel x Pentel.

Marker sau marker fluorescent

Markerul fluorescent este de obicei de tip permanent, dar cu diferenta ca cerneala sa este semi-transparenta. De asemenea, le stim ca si markeri.

Acestea sunt utilizate in principal pentru evidentierea textului. Semi-transparenta cernelii face ca textul pe care l-am marcat cu el sa ramana lizibil pentru noi. Este obisnuit ca, culorile lor sa fie izbitoare si luminoase. Cea mai obisnuita culoare este galbenul fluorescent.

Permanent Marker

Aceste tipuri de markeri sunt, de asemenea, numite “de nesters”. Deci multe dintre cernelurile sale au doar rezistenta la apa. Acestea pot fi utilizate pe o gama larga de suprafete, inclusiv lemn, metal, piatra, plastic, sticla si sticla. Cerneala pe care o au acesti markeri are o rezistenta ridicata, iar urmele sale sunt aproape imposibil de eliminat daca le stergem cu apa.

Markeri nepermanenti

Aceste markeri sunt, de asemenea, cunoscuti sub numele de “markeri ardezie.” Caracteristica principala este ca, atunci cand scrieti cu ele, cerneala sa se usuca rapid, dar nu adera puternic la suprafata. Deci, poate fi sters fara a fi nevoie sa utilizati apa sau solventi, numai cu un burete sau o carpa uscata.

Acesta este de obicei folosit pentru a scrie pe table albe sau sticla. Desi, poate fi folosit pe orice suprafata neteda care nu este poroasa.

In markerele nepermanente, vom gasi unele care sunt sterse cu apa. Au o rezistenta mai mare, dar daca aplicati o tesatura umezita cu apa, ceea ce ati scris va disparea complet.

Leave a Comment