Nokia Lumia 521 – un smartphone de calitate la un pret foarte mic

Share Button


Microsoft se afla intr-o pozitie dificila in ceea ce priveste piata smartphone-urilor. Dupa ce au scos o interfata foarte inovatoare si care promitea foarte mult, prin lansarea Windows Phone 7 in ultima parte a anului 2010, platforma a stagnat fiind urmata de un hardware mediocru, update-uri foarte rare si un progres care nu se mai intrevedea la orizont.

Esti in cautarea unui service pentru reparatii Nokia? Intra pe Service-Gsm.ro.

Colaborand cu Nokia in 2011, cei de la Microsoft au reusit sa dea un impuls consistent Windows Phone-ului, in mod particular dupa lansarea sistemului de operare Windows Phone 8, bazat pe Windows 8 pentru pc. Cu toate astea, era foarte greu de concurat cu flagship-urile bazate pe Android sau iOS.

De aceea Windows Phone-urile, acum poate mai mult decat atunci, au sens daca vorbim despre device-uri mai ieftine, cu hardware low-end, iar in acest context Nokia Lumia 521 este un device foarte interesant. Versiunea pentru

Statele Unite de exemplu, costa doar 129 de dolari si suporta AWS HSPA+, fara contract de abonament, adica la liber.

Acest device este aproape identic cu Nokia Lumia 520, cu cateva diferente minore in ceea ce priveste dimensiunile. Specificatiile telefonului sunt respectabile am putea spune, acesta fiind dotat cu procesor dual core de la Qualcomm si anume MSM8227 SoC, tactat la 1 Ghz, placa video Adreno 305 si 512 mb de ram.

Capacitatea de stocare interna este de 8GB dar poate fi extinsa prin adaugarea unui card micro SD. Ecranul telefonului este un LCD fabricat in tehnologia IPS (in plane switching) si are dimensiunea de 4 inch.

Camera principala dispune de un senzor de 5 megapixeli cu apertura f/2.4. Fiind un Nokia de rasa, poti fi sigur ca acest telefon este decent din punct de vedere design-ului si al calitatii de constructie.

Nokia a pus intotdeauna accent pe calitatea device-urilor, exceland in constructia unor telefoane durabile, construite din materiale foarte bune si rezistente. Practic, aceste lucruri au adus succesul Nokia, de-a lungul timpului.

Acest smartphone de la Nokia vine la un pret foarte accesibil, mai ales daca ne gandim ca il puteti obtine la acest pret, fara a fi nevoie de un contract/abonament. Telefonul arata foarte bine si din punctul nostru de vedere, seamana foarte mult cu HTC 8x, in ceea ce priveste design-ul general si constructia.

Nokia a mai folosit o astfel de constructie si inainte, la modelele 820 si 620, asa ca nu este o surpriza sa vedem aceasta abordare si in cazul Lumia 521. Telefonul se simte foarte bine in mana, chiar daca nu este cel mai subtire smartphone din lume.

Avand insa o dimensiune a display-ului de doar 4inch, telefonul pare foarte compact si se potriveste de minune utilizatorilor care prefera device-uri cu dimensiuni mai mici.

Ergonomia spatelui curbat, completeaza notele caracteristice ale design-ului, adaugand un plus la usurinta in manipulare, atunci cand este tinut in mana. Greutatea este si ea la locul ei. La doar 125 de grame, telefonul cantareste exact cat ar trebui sa cantareasca un astfel de model, avand o greutate mai mult decat rezonabila, raportata la dimensiunile generale.

Leave a Comment