Nuante si modele la moda pentru draperii si perdele

Nuante si modele la moda pentru draperii si perdele
Share Button

In mod evident, interiorul unei incaperi nu va fi foarte aspectuos in cazul in care ferestrele nu au accesorii precum draperii sau perdele, astfel ca in ciuda faptului ca interiorul incaperii are cele mai frumoase obiecte de mobilier, are un covor foarte frumos si o zugraveala perfecta, totusi, fara accesoriile pentru ferestre, incaperea nu are aspect.

Ei bine, si daca tot a venit vorba despre ferestre, si despre draperii si perdele, cu siguranta trebuie sa stii faptul ca atunci cand iti indrepti atentia spre astfel de accesorii, trebuie sa urmezi cateva reguli, pentru a face alegerile corecte.

Referiror la draperii, acestea trebuie sa fie cu aproximativ 2 sau 3 cm mai lungi decat perdelele, si sa atarne pe pardoseala, iar in ceea ce priveste perdelele de culoare alba, acestea nu mai sunt la moda, asa ca nu mai are rost sa iti indrepti atentia spre ele. In prezent, la moda sunt perdelele in tonuri mai inchise decat draperia.

In ceea ce priveste perdelele, acestea trebuie sa fie mai lungi, sa atinga podeaua, iar draperiile dupa cum am mai spus, sa fie cu aproximativ 2 sau 3 centimetri mai lungi, pentru ca astfel vor atarna pe pardoseala. In momentul in care perdeaua va fi stransa cu snur, atunci aceasta se va scurta automat.

Despre perdele mai trebuie mentionat faptul ca reprezinta petele de culoare ale camerei, sunt acele accente care ofera frumusete si rafinament incaperii, dupa cum considera anumiti designeri, iar tocmai din acest motiv, trebuie sa alegi cu mare atentie culorile.

Cei mai multi specialisti considera ca nu se mai poarta perdele albe si draperii inchise la culoare, ci invers, astfel ca ideal ar fi ca perdeaua sa aiba o nuanta mai inchisa la culoare decat draperia.

Datorita faptului ca este subtire, lumina care o patrunde, o va deschide oricum la culoare. In ceea ce priveste draperia, aceasta poate sa fie crem cu lila, iar in ceea ce priveste perdeaua, aceasta poate avea o nuanta de bej spre maro, insa se poate opta si pentru o draperie rosie sau alb cu argintiu, iar perdeaua sa fie de o culoare gri inchis sau deschis, in functie de preferinte.

Daca ai de gand sa optezi pentru o perdea cu modele, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia spre o draperie simpla, sau daca optezi pentru o perdea simpla, atunci iti poti alege o draperie cu modele, insa nu este indicat sa alegi draperiile si perdelele simple, sau ambele cu modele.

Este foarte important de stiut faptul ca in cazul in care tavanul incaperii este jos, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia spre o draperie in dungi verticale, datorita faptului ca acestea pot da senzatia unei incaperi mai inalte.

Referitor la modelele cu floricele trebuie precizat faptul ca acestea incarca, si nu este indicat sa alegi perdele foarte colorate, aici facand exceptie doar camerele copiilor.

Cu siguranta nu este obligatoriu ca daca peretii incaperii sunt verzi, si perdelele si draperiile sa fie tot verzi, ba dimpotriva este indicat ca aceste accesorii sa aiba o alta culoare, insa trebuie sa alegi o culoare care sa se asorteze cu verdele peretilor.

Se pot alege draperii roz cu gri, albastru cu verde, sau de ce nu, chiar rosu cu maro sau verde cu mov, pentru ca draperiile si perdelele reprezinta o pata de culoare, la fel ca si covorul sau pernutele din casa.

Leave a Comment