Oferind daruri experiențe

  • 0 Comments
Share Button

Experiențele se pot transforma în cadouri incredibile – daca va ganditi un pic la cum e construit cel ce urmeaza sa il primeasca, ce hoobby-uri are sau ce si-ar dori sa incerce. Sincera sa fiu, imi place in egala masura atat să ofer dar și să primesc experiențe pe post de daruri și consider că acestea sunt unele dintre cele mai grozave idei de cadouri!

Desigur, există si câteva argumente impotriva, dar, avantajele le depășesc masiv! Să ne aruncam un ochi la fiecare:

Pro 1 – Un cadou experiență este memorabil

Dacă iti pui imaginatia la contribuite, ai putea oferi cuiva una dintre cele mai grozave amintiri din viața sa. Mai mult decât să oferi doar un cadou, atunci când dăruiești o experiență, dăruiești și distracție, amintiri, uneori o experiență educativa și multe altele. În plus – dacă este un cadou pentru un partener sau un prieten apropiat sau un membru de familie – ai putea să alegi un cadou in 2 sau de grup si să împărtășești distracția cu el! Win-win.

Pro 2 – Cadourile experiență sunt unice și nu pot fi comparate cu alte cadouri

Orice poate fi un cadou experiență în teorie – ai sporturi extreme precum scufundări, zboruri în înaltul cerului sau alpinism – apoi pe celălalt capăt al spectrului, ai experiențe mai puțin intense precum spectacole de teatru, ceramică sau cursuri de gătit. Paleta este una foarte generoasa.

Dăruiești cuiva ocazia de a face ceva ce nu a făcut niciodată? Clar ai oferit un cadou unic! Un prieten m-a dus odată de ziua mea la o ceainărie superbă cu niște ceaiuri absolut delicioase. A fost ceva ce nu am mai făcut până atunci, așa că mi-a plăcut maxim.

Dar, chiar daca oferi o experienta deja testata, este oricum unica din mai multe motive. Experiența se poate retrăi cu altcineva, in alt loc, la o alta varsta cand altfel vezi lucrurile, vremea ar putea fi diferită – sunt mulți factori care influențează cum merg lucrurile când vorbim de experiențe.

Contra 1 – După ce s-a terminat, a dispărut

Deși poti face poze sau videoclipuri, un cadou experiență nu este ceva ce poți păstra fizi. Clar te vei bucura de fotografiile și amintirile pe care le-ai acumulat, dar odată ce experiența s-a încheiat, la fel este și cadoul.

Insa, exista evident o parte buna si in asta: aceste cadouri experiență nu lasă dezordine, nu trebuie să le impachetzi și cu siguranță nu trebuie sa iti faci griji pentru găsirea spațiului pe care o să-l ocupe.

Contra 2 – Cadourile experiență pot fi scumpe

Poti fi, dar nu toate sunt! După ce ai stabilit un buget cu cât doresti să cheltuiesti, este mai ușor să gasesti cadoul perfect. Sau, pur si simplu ii oferi un voucher valoric de valoarea sumei dispuse sa o aloci si apoi il poate schimba cu o activitate care ii surade. Ce zici?

Am folosit odată această metodă pentru a-i pregăti mamei o surpriză. Ea și-a ales ulterior o zi de spa pentru ea și cea mai bună prietenă. A avut o zi minunată, au fost mega incantatate amandoua și nu a fost scump deloc.

Nu uita si ca, indiferente de buget, intotdeauna merita sa faci un efort financiar pentru bucuria pe care o poti oferi perosonei dragi!

Contra 3 – Este posibil ca persoana să nu se bucure de experiență

Cu orice cadou, există întotdeauna acel risc ca destinatarul să fie mai puțin impresionat. Dar un pic de timp si sapaturi elimină complet si aceasta varianta. Daca nu ii place sau pur si simplu ii este frica sa incerce acea experieneta, poate oricand sa schimbe cadoul si sa aleaga o alta activitate mai potrivita gusturilor sale.

Cu siguranță este mai ușor să cumperi un cadou experiență pentru cineva pe care îl cunoști bine. Daca vrei sa mergi la sigur, mai bine alege ceva ce nu il va scoate din zona lui de confort!

Leave a Comment