Probleme comune ale smartphone-urilor
Share Button

Sa recunoastem, telefoanele noastre nu sunt perfecte. Cand nu se descarca repede, acestea sunt lente, iar cand nu sunt lente nu se va lumina ecranul sau vor exista probleme cu conectarea la internet.

Ei bine, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cateva dintre cele mai neplacute situatii prin care pot trece utilizatorii de smartphone-uri.

Descarcarea bateriei

Numerosi utilizatori au raportat probleme legate de durata de viata a bateriilor dispozitivelor lor. Una dintre cele mai usoare cai de a prelungi bateria smartphone-ului dvs. este sa va schimbati locatiile si setarile de luminozitate.

Introduceti meniul de setari, faceti clic pe Locatie si selectati modul de economisire a bateriei. In ceea ce priveste luminozitatea, ar trebui sa evitati utilizarea luminozitatii automate si, in schimb, sa va intoarceti ecranul undeva sub jumatate sau la un nivel acceptabil pentru ochii dumneavoastra.

Smartphone-urile dispun si de functii de economisire a energiei, doar pentru ca bateriile sa reziste cat mai mult timp incarcate. Daca totusi, orice solutie ati incerca, telefonul vi se descarca la fel de rapid, atunci puteti inlocui bateria, care este una dintre cele mai des schimbate piese telefoane.

Interfata de utilizator inghetata si lenta

Telefoanele incep de obicei sa incetineasca, pe masura ce stocarea lor interna se umple. Incercati sa stergeti aplicatiile si fotografiile nefolosite sau sa le mutati in nor sau pe o cartela microSD. In plus, ar trebui sa inchideti aplicatiile deschise pe care nu le mai utilizati, sa stergeti memoria cache a aplicatiilor si sa limitati utilizarea imaginilor de fundal vii.

Datele stocate in memoria cache a aplicatiei pot fi sterse accesand Setari > Aplicatii, selectand o anumita aplicatie si selectand optiunea Stergeti memoria cache. Programele precum App Cache Cleaner si Clean Master, ambele disponibile gratuit de la magazinul Google Play, pot fi de asemenea utilizate pentru a automatiza procesul de stergere a memoriei cache.

Probleme legate de conectivitate

Daca aveti o problema la conectarea la Bluetooth, Wi-Fi sau la reteaua dvs. celulara, activati modul Airplane timp de 30 de secunde, dezactivati-l si incercati sa va conectati din nou. Uneori, acest truc foarte simplu este cel care poate rezolva problema.

Supraincalzirea

Anumiti Androizi, cum ar fi Droid Turbo, pot deveni foarte calzi. Incercati sa nu utilizati telefonul in timp ce il incarcati si nu utilizati aplicatii mari de aspiratie a procesorului, cum ar fi Pokemon Go sau Facebook, pentru perioade lungi de timp. Daca incepe sa se incalzeasca, dati telefonului o pauza.

Aplicatiile se blocheaza

Aplicatiile se pot prabusi pentru tot felul de motive. Exista o actualizare disponibila pentru aplicatie sau pentru telefonul dvs.? Daca da, instalati-o. Daca nu, fortati sa inchideti aplicatia prin deplasarea acesteia in meniul multitasking (imaginea de mai sus) si apoi redeschideti-o.

Ecranul care nu raspunde

Poate doriti sa aruncati telefonul pe perete atunci cand acesta incepe sa functioneze defectuos, dar nu este nevoie de panica. Cele mai multe probleme sunt rezolvate cu o simpla repornire. Desi daca ati deteriorat telefonul fizic sau l-ati scapat in apa, este posibil sa aveti probleme mai mari, insa nu trebuie sa va faceti griji pentru ca din categoria piese smartphone, display-urile se gasesc la fel de usor ca si bateriile.

optimizare seo

Leave a Comment