Procesoarele Intel – informatii de baza
optimizare seo
Share Button

Procesorul este foarte important intr-un calculator. Atunci cand va alegeti procesorul este recomandat sa tineti cont si de frecventa de functionare. Cele mai multe procesoare mergu cu o frecventa de functionare fixa.

Aceasta a fost stabilita de catre producator in asa fel incat procesorul sa ramana indeajuns de stabil pentru a merge in cel mai bun mod cu putinta. Atat Intel cat si AMD au procesoare care se pot overclocka.

Noile procesoare de la AMD poarta numele de Black Edition si Intel a utilizat la finalul notatiilor K. In cazul in are veti cumpara un procesor care nu are k la sfarsitul denumirii si nu este nici Black Edition, atunci este posibil sa ii puteti mari frecventa cu maxim 100 MHz.

In cazul in  care este vorba despre un procesor deblocat va trebui sa tineti cont de faptul ca limitele lui sunt mai mari. Va recomandam sa va asigurati ca sistemul de racire utilizat va face fata pentru ca altfel stabilitatea procesorului va fi afectata.

Daca va doriti un sistem cu procesor bun si va faceti griji din cauza preturilor va anuntam ca puteti sa gasiti pe piata si calculatoare second hand i7.

Procesoarele AMD sunt inca mult mai flexibile in sensul acesta. Sunt multe cazuri in care se poate ridica frecventa si pana la 25 de procente in cazul procesoarelor care nu sunt Black Edition.

Depinde de cip dar aici totul este la noroc. Procesul prin care sunt fabricate procesoarele vor decide care dintre cipuri se preteaza cel mai bine pentru overclocking si sansele de a cumpara unul dintre cipurile bune sunt de 50 de procente.

Exista si procesoare grafic integrate. In general pentru jocuri nu se recomanda utilizarea unui astfel de procesor. Un astfel de procesor are un anumit scop ma excat acela de a putea afisa imaginea pe ecran, cateva efecte 3D apartinand sistemul de operare si afisarea unor anumite jocuri cu rezolutii mici si cu putine detalii.

Desi producatorii de procesoare spun ca produslele lor sunt capabile sa ruleze jocuri foarte noi, experienta in realitate nu este chiar atat de fericita. Aceste procesoare sunt in general cumparate impreuna cu un procesor bun pana cand este cumparata placa video dedicata.

Procesoarele de la AMD care au si placa video intergata nu sunt recomandate daca fac parte din seriile FM1 si FM2 si in schimb sunt recomandate cele de la Phenom.

Cu procesoarele Phenom veti avea rezultate mult mai bune.

Intel a integrat cipurile grafice in cele mai multe procesoare Core dar se poate ignora existenta unui astfel de cip daca introducem o placa dedicata. Placile dedicate sunt ceva mai scumpe dar nu prea avem ce face daca vrem sa ne jucam la performante maxime.

Pentru alegerea unui procesor de gaming este necesar sa luam in calcul si eficienta procesorului si placii grafice iar placa grafica depinde foarte mult de procesor. In general aici se aplica regula cu cat va fi mai performant procesorul si mai scump cu atat si placa video se va comporta mult mai bine

Leave a Comment