Reconditionare turbo
Share Button

Daca ai o defectiune, o turbosuflanta care da rateuri, in mod evident ai nevoei de remedierea problemei. In acest caz, nu numai ca se recomanda sa apelezi la o firma cu experienta, dar trebuie si sa stii ce primesti pentru pretul pe care l-ai platit. Turbocompresoarele sunt scumpe si vei face economie daca il vei reconstrui sau reconditiona pe cel pe care deja il ai, dar s-a uzat. Insa, daca nu stii lucrezi cu o firma specializata, vei avea numai de pierdut.

Repararea turbo

Este exact ceea ce spune si numele – o reparatie. Turbosuflnata masinii tale da rateuri ceea ce inseamna ca o parte interna este sparta sau uzata. O reparatie turbo consta in gasirea componentei deteriorate si inlocuirea ei. Este cea mai ieftina solutie si unitatea turbo este din nou operationala.

Reconstructia turbo sau reconditionarea turbo

Este procedeul prin care turbocompresorul este complet dezmembrat, fiind scoase toate componentele turbo. Fiecare parte turbo, inclusiv carcasa compresorului, carcasa turbinei, roata compresorului, arborele si roata turbinei, carcasa rulmentului, scutul de caldura si placa de atansare – toate sunt inspectate pentru a depista semnele de uzura si deterioarare. Daca nu respecta normele de toleranta acceptate, piesele turbo uzate sunt inlocuite cu piese noi.

optimizare seo

In toate situatiile, rulmentii si garniturile turbo sunt inlocuite. Un turbocompresor reconditionat nu trebuie reconstruit niciodata cu ajutorul rulmentilor si a garniturilor turbo folosite, ci numai cu componente noi.

De indata ce toate piesele turbo care se refolosesc au fost confirmate ca fiind reutilizabile, iar piesele turbo uzate au fost eliminate si inlocuite cu componente turbo noi, se trece la asamblarea turbocompresorului.

Turbo remodelarea

Un turbocompresor remodelat este acela in care au fost inlocuite complet piesele interne cu piese de schimb dintr-un nou brand. Singurele piese care se reutilizeaza in acest caz sunt carcasa compresorului turbo, cracasa turbinei, dispozitivul de actionare in vid sau actuatorul electronic. Componentele interne, cunoscute sub denumirea de cartus turbo CHRA sunt inlocuite. Un cartus turbo CHRA este un ansamblu complet si include o noua roata de compresor, placa de etansare, carcasa de rulment, scut termic, arbore de turbina, roata, toti rulmentii si garniturile – care trebuie sa fie noi.

Acest turbo CHRA este echilibrat si testat pentru zgomot si scurgeri de ulei inainte de a fi montat pe carcasele curatate. In final se va face recalibrarea turbo.

Firme de reconditionare turbo

Am prezentat mai sus diferenta dintre diferitele lucrari care se pot efectua pe versiunea turbo a masinii tale. Orice firma de reconditionare turbo Cluj sau de oriunde din tara, iti va spune exact ce a inlocuit la turbo-ul tau, daca a facut reconstructie sau doar o reparatie.

Un turbocompresor nou nu este ieftin si, daca este bine realizata si nu de mantuiala, nici repararea sau reconditionarea lui nu va fi prea ieftina, insa te va ajuta sa economisesti niste bani.

Insa, daca firma la care ai apelat nu este una sigura si lucrurile au fost prost facute, pana la urma vei ajunge sa cumperi un turbo original nou, ceea ce iti va aduce linistea de care ai nevoie, dar va insemna si costuri suplimentare.

Leave a Comment