Riscuri in industria auto: produse chimice
Share Button

Ca mecanic auto e posibil sa nu te ingrijorezi prea mult de sanatatea ta, insa poti incepe sa dezvolti infectii mai severe. Acest lucru poate fi ca rezultat direct al expunerii tale la substante chimice, inclusiv solventi gasiti in atelierele auto.

Ce substante chimice din magazinul auto prezinta un risc?

Multe substante chimice gasite in industria auto prezinta un risc de efecte secundare grave daca lucratorii nu sunt protejati corespunzator. De exemplu, leucemia poate fi cauzata de o substanta chimica numita benzen, care se gaseste in mod obisnuit in multe produse petroliere.

Acestea sunt efectele unei substante chimice periculoase. Tehnicienii auto lucreaza cu multe astfel de produse chimice, inclusiv produse chimice pe baza de petrol, produse de curatare a franelor, vopsele pentru automobile, combustibili, uleiuri si solventi.

Cu expunerea repetata la aceste substante chimice, daunele pot fi ireversibile. Proprietarii de magazine si distribuitorii de aprovizionare cu autovehicule ar trebui sa fie constienti de problemele de siguranta asociate cu produsele chimice pentru autovehicule, deoarece acestia au responsabilitatea legala de a-si proteja angajatii.

Pentru unele substante chimice, cum ar fi izocianatii (gasiti in vopselele auto), mecanicii sunt constienti de riscurile respiratorii. Cu toate acestea, este posibil ca acestia sa nu fie informati despre cele mai bune modalitati de a evita expunerea pielii si alte tipuri de contaminare.

optimizare seo

Efectele secundare ale expunerii la izocianati sunt dermatita, bronsita chimica, urticaria si umflarea.

Ceea ce se ignora in mod clar este ca manusile din latex nu ofera o protectie adecvata impotriva izocianatilor: substanta chimica se scurge cu usurinta in manusa. Deoarece contaminarea manusilor nu este vizibila, este posibil ca lucratorii sa nu stie ca manusile de unica folosinta nu ii protejeaza.

Cum poate fi protejata mecanica auto?

Pentru a proteja sanatatea lucratorilor si a familiilor acestora, mecanicii si reprezentantele de automobile trebuie sa puna la dispozitia angajatilor echipamentele de protectie personala corespunzatoare.

Primii prescriptori din acest domeniu sunt distribuitorii din sectorul auto, constienti de riscurile pe care le prezinta jucatorii din sector si cunosc echipamentul de protectie esential pentru a proteja impotriva expunerii repetate la substante chimice.

De exemplu, manusile de unica folosinta din latex nu sunt recomandate pentru industria auto, deoarece latexul este un material organic si, prin urmare, se poate descompune la contactul cu solventii si alte substante chimice din atelierul auto. Acesta este motivul pentru care substantele chimice din vopseaua auto (izocianati) pot contamina lucratorii.

Manusi mecanice din nitril negru

Cele mai bune manusi de unica folosinta pentru industria auto sunt manusi din nitril negre nepudrate diverse marimi. Nitrilul este un produs pe baza de petrol si este utilizat impotriva substantelor chimice pe baza de petrol in garaje si reprezentante auto (cum ar fi solventi).

Manusile din nitril ofera intotdeauna mecanicilor confortul pe care il cauta intr-o pereche de manusi de unica folosinta. Materialul se incalzeste si este mai respirabil decat o manusa fara textura, care poate oferi un confort suplimentar lucratorilor.

De asemenea, textura confera mecanicii o mai buna aderenta atunci cand se lucreaza cu instrumente sau instrumente umede.

Leave a Comment