Samsung Galaxy S8 va include un asistent electronic

Share Button

Cei de la Samsung nu vor sa piarda timpul in ceea ce priveste implementarea inteligentei artificiale pe smartphone-urile lor. Pentru reparatii Samsung executate de profesionisti, intra pe Service-Gsm.ro.

Ca o confirmare indirecta a zvonurilor recente, gigantul tehnologic a dezvaluit faptul ca viitorul Galaxy S8 va include un asistent virtual (electronic), asemanator cu Siri de pe iOS.

Pana in momentul de fata nu se stie cu siguranta ce functionalitati va oferi acest asistent virtual, da se pare ca acesta va permite developerilor sa “ataseze si sa incarce anumite servicii” pentru a extinde functionalitatea AI (inteligentei artificiale), cu mult mai multe optiuni decat acelea care vin default, din fabrica.

Am putea spune ca aceasta abordare nu este cu mult diferita fata de ceea ce ofera deja cei de la Apple sau chiar Google, prin asistentii virtuali de conceptie proprie, dar probabil ca Samsung sugereaza ca este vorba de ceva chiar mai special de atat si anume un asistent virtual care sa fie capabil sa-si creeze propriile programe/aplicatii si sa inteleaga situatii complexe, intr-un mod pe care ai-urile de astazi nu il pot concepe.

Cat despre celelalte optiuni pe care acest asistent le va include, Samsung a decis sa nu dezvaluie nimic, inca.
Totusi, un raport al celor de la Wall Street Journal, declara ca Samsung a amanat dezvoltarea device-ului Galaxy S8 cu cateva saptamani, deoarece s-au confruntat intre timp cu problemele binecunoscute ale bateriei de pe Note 7, care in unele situatii (mai ales cand telefonul este la incarcat), poate exploda. De aceea, se pare ca target-ul de timp pentru dezvoltarea lui S8 s-a decalat cu cateva saptamani, daca nu luni.

De asemenea, este destul de neobisnuit pentru Samsung sa vorbeasca despre noile lor device-uri, cu cateva luni inainte de lansare. Compania nu a facut in trecut acest lucru si noi nu credem ca o va face nici acum.

Cel mult, Samsung va face anumite dezvaluiri despre unele componente de la interiorul smartphone-ului, dar vor avea grija ca specificatiile generale, sa nu fie dezvaluite complet.

De aceasta data, s-ar putea ca Samsung sa dea detalii despre anumite specificatii cu ceva timp inainte, tinand cont de faptul ca problemele cu Galaxy Note 7 sunt destul de grave si compania a pierdut deja destui bani, incercand sa rezolve aceste probleme, fara prea mare succes.

Din cate se pare, conform aceluiasi raport al celor de la Wall Street Journal, viitorul smartphone Galaxy S8, va avea un buton dedicat pe partea stanga a carcasei, pentru asistentul virtual bazat pe inteligenta artificiala.

Cu toate astea, nu putem stii cu siguranta cum va arata device-ul final, pentru ca in momentul de fata nu exista o versiune finala a acestuia, ci doar cateva prototipuri despre care Samsung a ales sa nu dea prea multe detalii. In orice caz, se pare ca cei de la Samsung sunt pe drumul cel bun si vor sa ajunga din urma producatori precum Apple si Google si in domeniul asistentei virtuale. Daca Samsung va reusi acest lucru, vom vedea anul viitor.

Leave a Comment