Seria Galaxy Note 3, 4 si Note Edge
Share Button

Pe 4 Septembrie 2013, Samsung a dezvaluit device-ul Galaxy Note 3, introducand un design mai “premium” cu spatele din piele artificiala, un display generos de 5.7 inch (aproximativ 145 mm) cu rezolutia full hd 1080p, 3 GB de ram, camera de 13 Megapixeli, capacitati de stocare de 32 si respectiv 64 Gb, precum si o functionalitate extinsa pentru stylus-pen.

Cauti huse Samsung? Intra cu incredere pe Accesoriigsm.ro!

Succesorul acestui model a fost Galaxy Note 3 Neo. In Ianuarie 2014, Samsung a lansat pentru prima data o versiune “downgraded” adica cu specificatii mai slabe, a modelului de baza Note 3 si anume Galaxy Note 3 Neo.

Acesta avea un S-pen, o camera de 8 megapixeli, display cu tehnologia Super Amoled de 720p, capacitate de doar 16gb si 2 gb de ram. In afara de aceste specificatii, modelul prezenta toate facilitatile software ale originalului Note 3.

Pentru prima data, acest model a fost prevazut cu un procesor hexa core Exynos Hexa 5260, adica cpu quad core de 1.3 ghz Cortex A7 si un cpu dual core Cortex A15 de 1.7 Ghz, cu suport HMP. Procesorul grafic era un Mali T624.

Galaxy Note 4.

optimizare seo

Pe 3 Septembrie 2014 la IFA Berlin, Samsung a dezvaluit un succesor al modelului Galaxy Note 3, cu numele de Galaxy Note 4. Acest nou model, lansat o luna mai tarziu, in Octombrie, a introdus un nou design cu piele artificiala in partea din spate si un frame din metal, ecran de 5.7 inch si un display QHD.

Quad HD inseamna de 4 ori rezolutia full hd, cu 2560×1440 pixeli, claritatea ecranului este una de invidiat chiar si in ziua de astazi, putine device-uri mobile avand un display cu asemenea rezolutie.

Camera era una cu senzor de 16 megapixeli cu OIS, s-pen-ul era imbunatatit, iar digitizer-ul prezenta 2048 de niveluri de senzitivitate a presiunii si o functionalitate extinsa. De asemenea, device-ul era prevazut cu senzori pentru amprenta si alte facilitati intalnite si la seria Galaxy S5.

Galaxy Note Edge.

O data cu Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge a fost de asemenea prezentat ca avand un display curbat de aproximativ 160px, curgand spre partea din dreapta a telefonului. Pentru a permite asta, butonul de power a fost relocat in partea de sus, acompaniat de mufa pentru casti.

Facilitatile si celelalte caractistici, sunt in rest identice cu Galaxy Note 4. Dimensiunea display-ului este de 5.6 inch, doar cu 0.1 inch mai mica, in comparatie cu Samsung Galaxy Note 4. Ambele device-uri Note 4 si Edge, au fost livrate cu sistemul de operare de la Google si anume Android KitKat 4.4.4, cu a sa interfata modificata pentru skin-ul customizat Samsung, numit TouchWiz Nature UX 3.0. Note 4 si Edge contineau aceleasi functionalitati si functii de pe originalul Note, dar upgrade-urile de hardware erau semnificative, in special pe partea de procesor si camera.

Note 4 poate fi ugradat pana la o versiune de Android Lollipop si anume versiunea 5.0.1, pentru multe regiuni. Aceasta confera un noua interfata UI, este ceva mai rapida si mai rafinata.

Leave a Comment