Share Button

Exista o varietate de culori diferite de lentile si nuante, fiecare proiectat pentru a ajuta pilotii sa se adapteze schimbarilor in conditiile luminii. Indiferent de mediul in care veti calatori, exista o nuanta pentru dvs. deoarece exista lentile de zapada pentru fiecare conditie.

Fiecare nuanta a lentilelor variaza in functie de cat de multa lumina le permite sa treaca prin ochelari. Cantitatea de lumina permisa prin obiectiv este denumita Transmisie de lumina vizibila (VLT).

VLT cade de-a lungul unui interval cuprins intre 0% si 100%, adica, cu cat este mai mare VLT, cu atat mai multa lumina este permisa prin obiectiv si invers. Daca aveti nevoie de mai mult ajutor in alegerea unei nuante, avem un ghid separat cu privire la alegerea unei culori a obiectivului pentru ochelari de zapada.

Conditii luminoase – Un obiectiv intunecat permite o cantitate mica de lumina prin ochelari de protectie, care este ideal pentru conditii mai luminoase. Acestea au de obicei un VLT mai mic intre 5% si 20% si sunt de multe ori oglindite pentru a ajuta la devirarea stralucirii.

Aceste lentile sunt, de obicei, de culoare gri, cu toate acestea au adesea o culoare de trandafir sau maro pentru a ajuta la imbunatatirea viziunii de contrast, ceea ce este important pentru a vedea si umbre. Va recomandam ochelari schi Uvex cu 100% protectie impotriva radiatiilor UVA, UVB, UVC.

optimizare seo

Conditii de mediu / luminoase – Pentru acele zile “partial innorate – partial insorite”, veti dori o lentila pentru ochelari de protectie impotriva zapezii. Va sugeram sa mergeti cu un mediu de cupru, trandafir si tonuri maro, cu o lumina fara oglinda.

Nuanta de trandafir va ofera o anumita viziune de contrast pentru conditiile de acoperire, dar totusi acestea pot oferi o anumita protectie impotriva stralucirii pentru zilele mai soare. Aceste nuante ale obiectivului vor fi cel mai bun pariu pentru a va contrazice cand calatoriti in jos pe munte in acele zile vreme frumoasa.

Conditii scazute / medii – cele mai bune lentile pentru zilele acoperite de pe munte vor avea o nuanta galbena / chihlimbar, cu sau fara o oglinda. Acest tip de nuanta va oferi cel mai bun contrast, permitandu-va sa vedeti in mod clar loviturile de zapada in fata.

Ochelarii de oglinda in aceste zile nu sunt la fel de necesari pentru ca nu vor mai exista multe straluciri, insa nu vor influenta nici negativ viziunea voastra. Avem un ghid mai complet al celor mai bune lentile de ochelari plane, daca doriti sa aflati mai multe.

Contrastul este ceea ce va permite sa vedeti umflaturile si muchiile in zapada si sa gasiti liniile mai usoare. O lentila de protectie impotriva zapezii sporeste contrastul prin filtrarea culorilor spectrului luminos. Cele mai multe lentile filtreaza culori “zgomotoase”, in acelasi timp crescand culorile sensibile la lumina care va ajuta sa vedeti detalii.

Fiecare marca are propria tehnologie de imbunatatire a contrastului, dar ideea din spatele tehnologiei este similara. Avem ghiduri separate pentru unele dintre branduri daca doriti sa aflati mai multe despre o tehnologie specifica de contrast a obiectivului. Avem mai multe recenzii aprofundate ale tehnologiilor Oakley PRIZM, Smith Chromapop, Dragon Lumalens, SPY Happy si Anon Sonar.

Leave a Comment