Share Button

Proprietarii unor locuinte luxoase si proprietarii de afaceri, cu siguranta folosesc cele mai bune camere de supraveghere, sau mai bine spus folosesc cele mai performante sisteme de supraveghere.

Exista si situatii in care acestia folosesc camere supraveghere false exterior pentru a-i intimida pe hoti si pentru a-i determina pe acestia sa renunte la ideea de a intra prin efractie.

Aici putem da drept exemplu Camera supraveghere tip Dome, falsa, neagra, care este destinata simularii supravegherii video, si care poate speria hotii. Aceasta camera are un led de o culoare rosu intermitent pentru a crea impresia ca inregistreaza.

Cel mai important aspect in ceea ce priveste aceste camere de supraveghere false este acela ca ele pot fi functionale atat la exterior cat si la interior, si functioneaza cu doua baterii de 1.5V – R6-AA.

Exista insa si situatii in care proprietarii isi indreapta atentia spre camere de supraveghere HD (High Definition), care beneficiaza de cea mai inalta rezolutie. In cele mai multe situatii, rezolutiile acestor camere pornesc de la dimensiunea de 1280 X 720 pixeli. Cu siguranta toate aceste camere de supraveghere HD asigura o imagine de o claritate iesita din comun.

Automatic Gain Control (AGC) este o alta caracteristica importanta a camerelor de supraveghere. Aceasta functie este importanta pentru ca in cazul in care in incapere este intuneric, sau camerele inregistreaza pe timpul nopti, datorita AGC, luminozitatea este amplificata puternic.

Infrared (IR) este o alta functie importanta a unei camere video, si este indicata atunci cand lumina este slaba. Datorita acestei functii camera video reuseste sa capteze imagini alb – negru.

Auto Iris (AI) este o alta functie importanta a unei camere de supraveghere. La fel ca si in cazul celorlalte doua functii amintite anterior AGC si IR, si functia AI este importanta tot atunci cand conditiile de luminozitate sunt slabe.

Aceasta functie are ca si scop masurarea cantitatii de lumina din mediul incojurator pentru ca mai apoi sa calculeze lumina necesara pentru formarea unei imagini cat mai clare.

Auto White Balance (AWB) este o alta functie importanta a unei camere de supraveghe dat fiind faptul ca aceasta este cea care ofera echilibrul culorilor si reda o imagine foarte apropiata de realitate.

On Screen Display (OSD) este o functie deasemenea importanta dat fiind faptul ca atunci cand camerea prezinta anumite specificatii care se pot seta, ele vor fi insotite si de un meniu numit On Screen Display, pentru a usura acest lucru.

Black Light Compensation (BLC) este o caracteristica importanta a unei camere video pentru ca atunci cand imaginile suprinse au o lumina foarte puternica sau sunt neclare, functia respectiva ajuta la reglarea luminii imaginiior.

Wide Dynamic Range (WDR) este o functie necesara atunci cand camera este amplasata intr-o zona care are si o lumina foarte puternica, dar si o lumina foarte slaba. Atunci pot aparea probleme de contrast, insa cu aceasta functie se poate seta luminozitatea incat imaginile sa fie cat mai clare.

Asadar, acestea sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aiba camerele de supraveghere profesionale.

Leave a Comment