Share Button

Fiecare persoana care are nevoie sa isi cumpere un smartphone, isi doreste ca dispozitivul pe care il va achizitiona, sa functioneze fara probleme o perioada indelungata de timp.

Ei bine, unele persoane au noroc, astfel ca isi aleg un telefon care va functiona mult si bine fara nici o problema, pec and alte persoane sunt mai ghinioniste, si ajung rapid cu telefonu intr-un service gsm.

Mai trebuie mentionat si faptul ca multe telefoane ajung intr-un service gsm datorita faptului ca au suferit defectiuni cauzate de neglijenta utilizatorilor.

In primul rand, telefoanele care ajung la service datorita faptului ca au display-ul spart, iar reparatia la care vor fi supuse aceste telefoane consta in inlocuirea display-ului, cu siguranta putea fi evitata, daca utilizatorul isi proteja corespunzator dispozitivul.

Sunt telefoane care ajung pe mana specialistilor de la service datorita faptului ca touchscreen-ul nu mai functioneaza in nici un fel, sau nu mai functioneaza corespunzator. Aceasta problema poate sa fie cauzata si de un soc mecanic, dar si de gradul mare de uzura al piesei respective.

Alte telefoane ajung la service datorita faptului ca au nevoie de inlocuirea unor componente, iar unele telefoane au nevoie de o inlocuire antena semnal, alte telefoane au nevoie de inlocuirea unor butoane (butonul Home, butoane de volum sau butonul de pornire – oprire), alte telefoane au nevoie de un microfon sau difuzor nou.

Ei bine, toate aceste reparatii despre care am discutat pana acum, sunt doar cateva dintre cele mai intalnite reparatii hardware care se pot efectua in cazul telefoanelor mobile defecte.

Cu siguranta trebuie mentionat faptul ca un telefon mobil poate avea nevoie si de reparatii software, iar aici am putea aminti in primul rand reinstalarea sistemului de operare, atunci cand toate celelalte solutii nu au rezultatul dorit.

Deasemenea, chiar si resetarea generala a telefonului, astfel incat acesta sa ajunga la setarile din fabrica, este o mica operatiune care poate sa fie considerata ca fiind o reparatie software a unui smartphone.

Sunt telefoane care sunt blocate intr-o anumita retea, iar pentru ca utilizatorii sa le poata folosi si in alta retea, trebuie ca aceste dispozitive sa fie decodate, iar o astfel de operatiune cu siguranta doar la un service gsm se poate efectua.

Asadar, se poate observa clar faptul ca un smartphone poate suferi atat reparatii hardware, cat si reparatii software, insa in cazul in care este nevoie de o reparatie, indiferent de tipul acesteia, utilizatorul trebuie sa stie sa aleaga service-ul.

In primul rand, fiecare telefon ar trebui reparat intr-un service al brandului de la care provine, astfel ca un terminal iPhone ar trebui reparat intr-un service iPhone sau intr-un service Apple, un smartphone Samsung intr-un service Samsung, iar exemplele pot continua.

In cazul in care in orasele mici nu se gasesc astfel de service-uri, utilizatorii pot sa isi duca telefoanele si la service-urile din oras, insa trebuie sa fie siguri de faptul ca telefonul va beneficia de o reparatie de calitate superioara.

In acest caz, utilizatorii ar trebui ca inainte sa isi lase terminalul la service, sa acumuleze cat mai multe informatii despre service.

optimizare seo

Leave a Comment