Uleiuri esentiale pentru combaterea stresului si anxietatii

  • 0 Comments
Uleiuri esentiale pentru combaterea stresului si anxietatii
Share Button

Exista diferite tipuri de uleiuri esentiale care actioneaza eficient pentru a depasi momentele de stres, anxietate si agitatie.

In special uleiurile esentiale orientale de citrice si florale pot fi folosite pentru a recastiga o stare de sanatate si bunastare si pentru a infrunta viata intr-un mod pozitiv! Dar sa vedem in detaliu care sunt acestea.

Stresul si tensiunea fac parte din viata noastra de zi cu zi: prea multe angajamente si griji, iar la sfarsitul zilei avem dureri de cap si stari de nervozitate.

Pentru a incerca sa depasim momentele de stres, agitatie si anxietate, ne putem baza pe natura si pe utilizarea uleiurilor esentiale, aliatii bunastarii si sanatatii psiho-fizice.

Uleiurile esentiale care actioneaza asupra bunei dispozitii si combat stresul sunt reprezentate de citrice care au, de asemenea, caracteristica de a stimula concentrarea si intelectul, au un miros proaspat si pot fi utilizate in multe situatii.

Apoi, exista uleiurile esentiale florale, care sunt apreciate in special de femei. In cele din urma, gasim uleiurile esentiale orientale care au un miros patrunzator si care au un efect antidepresiv natural foarte eficient.

Iata cele mai importante uleiuri esentiale care ne ajuta sa luptam impotriva stresului:

Ulei esential de bergamota

Bergamota este un fruct de iarna care creste in principal in sudul Italiei si este definit ca esenta bunastarii datorita parfumului sau citric, usor dulce si floral, care confera seninatate si pozitivitate. In plus, ajuta la concentrare si este deosebit de potrivit pentru mediu de lucru si studiu.

Bergamota este, de asemenea, foarte apreciata de barbati, utilizata pentru compozitia parfumurilor. Bergamota poate fi asociata cu toate citricele, chiar si ca un amestec aromat pentru mediul de acasa.

Ulei esential de portocala dulce

Ca si in cazul altor citrice, uleiul esential de portocala dulce este, de asemenea, extrasa prin presarea la rece a cojii de portocala si este un remediu naturist utilizat pe scara larga in aromaterapie si cosmetice.

Mai exact, portocala dulce actioneaza la nivel psiho-emotional ca un calmant si faciliteaza somnul si relaxarea. Portocala dulce este adesea folosita pentru a ajuta copiii sa doarma punand cateva picaturi in difuzorul de esenta impreuna cu ulei esential de vanilie si lavanda.

Ulei esential de lamaie

Uleiul esential de lamaie este raspandit si folosit pentru pozitivitate, optimism si buna dispozitie. Lamaia are un miros intepator si usor amarui, care confera o senzatie de curatenie si igiena.

Uleiul esential de lamaie este foarte versatil si poate fi folosit in multe cazuri, atat pentru aromaterapie, cat si pentru produsele cosmetice sau curatenia casei.

Uleiul esential de lamaie este asociata cu alte citrice, sau cu flori si condimente, tocmai pentru ca amortizeaza notele prea dulci si picante ale celorlalte uleiuri esentiale.

Ulei esential de lavanda

Lavanda este uleiul esential relaxant prin excelenta, utilizat pe scara larga si la copii pentru parfumul sau proaspat si pentru proprietatile sale exceptionale de aromaterapie.

Uleiul de lavanda este un relaxant care combate starile de anxietate si agitatie. In plus, ne ajuta sa tratam durerile de cap cauzate de stres si insomnia.

Ulei esential de trandafir

Uleiul esential de trandafir este printre cele mai rare si mai pretioase esente si a fost intotdeauna o sursa de sanatate si bunastare. Mirosul sau imbatator ofera bucurie, armonie si dragoste.

Uleiul esential de trandafir este, de asemenea, un afrodisiac care ne va ajuta sa ne recastigam starea de bine. Acesta este foarte concentrat si trebuie utilizat in doze mici. Acest ulei esential se combina perfect cu vanilie sau fructe padure.

Ulei esential de vanilie

Vanilia este o planta exotica foarte apreciata pentru parfumul sau dulce si invaluitor. Vanilia ne relaxeaza si ajuta la vindecarea starilor de anxietate si agitatie.

Folosirea uleiului de vanilie in difuzor dupa o zi de munca ne va permite sa ne recastigam echilibrul interior si sentimentul de pace. Este indicat sa combinam vanilia cu esente care nu sunt prea dulci, cum ar fi lavanda, citricele sau unele condimente.

Alte uleiuri esentiale benefice pentru combaterea stresului si anxietatii sunt ylang-ylang, scortisoara si vetiverul. Aceste remedii minunate pot fi cumparate de pe esteto.ro.

Leave a Comment