Vrei sa cumperi o hota? Iata cateva sfaturi si trucuri pentru tine!

Vrei sa cumperi o hota? Iata cateva sfaturi si trucuri pentru tine!
Share Button

Cauti o hota? Vrei sfaturi si mai personalizate? Diferitele tipuri si functii ale hotei sunt explicate intr-un mod clar si concis in acest articol. Prin urmare, alege modelul care ti se potriveste perfect.

Tipuri de hote

Exista multe tipuri de hote, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor. Designul poate varia, de asemenea, de la hota la hota. Asa ca alege-l pe al tau in functie de spatiul disponibil in bucataria ta, dar si in functie de preferinte.

  • Model decorativ

O hota decorativa se monteaza pe peretele zonei de gatit. Are o functie decorativa si exista in diferite modele: piramidale, plate, inclinate sau in sticla. Toate aceste modele sunt disponibile si in diferite materiale si culori, cum ar fi aluminiu, sticla, negru, alb.

  • Hote subincastrate

Hota subincastrata este modelul clasic. Este ideala pentru un spatiu mic. Se fixeaza sub dulapul de bucatarie, pe perete sau este integrata direct in dulapul de bucatarie. Aceste hote au o latime standard de 60 sau 90 cm .

  • Hote telescopice

Aceste hote telescopice sunt introduse in dulapul de bucatarie, astfel incat aceasta sa fie extinsa pentru utilizare. Este agatata sub acest dulap si motorul este montat in dulap. Hota este, prin urmare, aproape invizibila atunci cand nu este utilizata.

  • Hote incoprorate

O hota incoporata este integrat in tavanul bucatariei sau in dulapul de bucatarie. Este deosebit de potrivita pentru bucatariile deschise unde este necesara o putere mare de aspiratie.

Daca ati plasat o insula de gatit in bucataria ta, o hota de insula este, desigur, o alegere buna. Arata la fel de bine ca o hota decorativa, dar este mai puternica si poate fi fixata pe tavan.

Functiile practice ale unei hote

  • Mod de aspirare intensiv

Un mod intensiv sau „functie boost” mareste capacitatea de aspiratie a hotei pentru cateva minute. Acest lucru ii permite sa aspire mai mult abur. Acest mod se opreste adesea dupa cateva minute.

  • Memento de curatare a filtrului

Filtrele de grasime trebuie curatate in mod regulat. Indicatorul de curatare a filtrului de grasime iti reaminteste cand trebuie curatat. In ceea ce priveste filtrul de carbon, acesta iti permite sa evacuei mirosurile rele, dar este, de asemenea, o parte foarte fragila. Prin urmare, trebuie sa il intretii la intervale regulate, dar sa il inlocuiesti si atunci cand a atins punctul de saturatie.

  • Aspirarea periferica

In acest caz, vaporii sunt atrasi exclusiv prin capetele hotei. Efectul este estetic si este o metoda de aspiratie mai eficienta. Riscul ca vaporii si mirosurile sa nu fie aspirate este redus, iar acest model are si avantajul de a face mai putin zgomot. Ideal pentru o bucatarie deschisa.

  • Iluminare LED

Prezenta unei lumini pe hota este foarte placuta atunci cand gatesti. Cel mai adesea acesta este iluminat cu LED, deoarece este luminoasa si consuma putina energie electrica. Prin urmare, iluminarea cu LED este o alegere eficienta din punct de vedere energetic.

  • Conectivitate cu patch-ul

Daca hota se poate conecta la plita, aceasta va porni si opri automat in functie de activitatea plitei. Aceasta este o functie practica, care necesita totusi o conexiune wifi.

Leave a Comment